Lange

Type: 
Rundfisk
Familie: 
Gadidae
Latin: 
Molva molva
Engelsk: 
Ling
Tysk: 
Leng
Fransk: 
Lingue

Langen lever på store dybder ned til 600 m, og de største fanges dybest nede. Den er ud af torskefamilien, og fileten af den, kan bruges i alle opskrifter med torskefilet. 

Udseende: 

Langen er som navnet antyder en meget lang fisk, men da den samtidig bliver meget stor, bliver der nogle pæne fileter ud af den. Skindet på den er meget tykt, så derfor bruges den oftest som filet. Kroppen er slank og rund og skinner blåligt, og den har, som en torsk, skægtråd.

Der landes langer ned til 2 kg, men dem, vi køber vejer ca. 10-12 kg - men den kan veje op til ca. 40 kg, og så måler den op til ca. 180 cm.

Smag og tekstur: 

Langen er en velsmagende fisk med hvidt, fast, magert kød, der minder om torskens, dog uden at det tilberedte kød skiller i flager. Den er derfor også meget velegnet til stegning.

Føde: 

Langen lever af forskellige bunddyr og fisk, såsom kulmule, sej, sperling og jomfruhummer, men også af egne artsfæller.

Sæson og perioder: 

Langen må fiskes året rundt. Fra april til juli gyder langen.

Fangstmetoder: 
Trawl
Krog
langefilet
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 
344 kJ
Protein: 
19,8 g
Kulhydrat: 
0,0 g
Fedt: 
0,2 g
Tilberedning: 
  • Koges / Dampes
  • Ovnbages / Steges / Grilles
  • Tørres / Saltes