Frisk fersk fisk

Fangst og opkøb af fisken

Klokken 05.45 møder Per i virksomheden på Havnen her i Thisted, hvor han tjekker de seneste ordrer med fisk, som han skal købe på Fiskeauktion. Fiskeauktionen starter ved 06.45-tiden. På auktionen køber han frisk fisk til vores butik, netbutik og en gros-kunder. At Per selv er til stede som opkøber på auktionen hver dag, sikrer alle vores kunder, at fisken altid er i bedst mulige kvalitet. Han køber desuden mest muligt fisk fra små kystbåde (fra bl.a. Thorup Strand), men også fra mindre kuttere, der fisker fra Hanstholm Havn - så det er fra både, som kun er på havet i kortere tid og fra et bæredygtigt fiskeri. Det drejer sig om rødspætter, torsk, kuller, skrubber, ising, pighvar, slethvar, mørksej, lyssej, søtunge, havkat, havtaske, helleflynder, makrel og rødtunge m.v.

Kystbåden HM 84 på vandet. Billede udlånt af bådebyggeren Peter Madsbøll Kystbåden HM 84 igennem brændingen på vej op på stranden. Billede udlånt af bådebyggeren Peter Madsbøll Kystbåden HM 84 trækkes op på stranden. Billede udlånt af bådebyggeren Peter Madsbøll Kystbåden HM 84 næsten oppe på stranden. Billede udlånt af bådebyggeren Peter Madsbøll

Fisk som f.eks. rødfisk, pighaj, skærising, sild og lange fanges længere ude i Nordsøen, men vi syntes, det er vigtigt, at fisken under alle omstændigheder kommer fra Nordsøen/Vesterhavet (eller fra "æ westerhaw" som vi siger heroppe), da det simpelthen er den bedste kvalitet der fås. Her kan man nemlig også garantere den ubrudte kølekæde hele vejen, og den linje kan vi fortsætte, da vi transporterer fisken til Thisted i egen kølebil.

Større fiskekutter, der losser fisk på kajen i Hanstholm Hanstholm Fiskeauktion om morgenen med opkøberne parat

En stor del af fisken landes i dag også under MSC-mærket, som skulle garantere et miljøvenligt og bæredygtigt fiskeri. Kravene til dette fiskeri er slet ikke stramme nok efter vores opfattelse, for der certificeres (mod penge!) fiskerier, der i hvertfald ikke er spor bæredygtige, og da hele det danske fiskeri snart er mærket, efter pres fra den store industri, så har mærket, efter vores opfattelse, ikke nogen reel værdi. Vi tror selv, vi er den fiskehandler herhjemme, der går mest op i bæredygtigheden, så kontakt os endelig, for en snak om bæredygtigt fiskeri, som vi har arbejdet aktivt med og for i rigtig mange år efterhånden. Vi vil gerne kunne gøre en forskel!

Flotte mørksej af bedste kvalitet købt af Per fra Fiskehuset Thisted Fiskehuset i Thisted har egen kølebil at fragte fisken hjem i

Bearbejdning af fisken

Hjemme i Thisted, bliver fisken flået og/eller fileteret og pudset af til flotte fileter. For os er det en selvfølge, at de ikke forlader skærebordet, før de er helt renskårne og pæne - og som udgangspunkt er alle fileter, hvor det er muligt, også slidsede. Alt dette foregår i hånden, for at sikre den bedste kvalitet. Dog har vi maskiner til flåning og finneafskæring samt en sav til at skære steaks med. Disse maskiner håndteres af erfarne medarbejdere, og derfor går det ikke ud over kvaliteten. Uden maskiner er disse arbejdsopgaver nedslidende for den, der udfører det, og når det er muligt at anvende maskiner, der gør det hårde arbejde, uden at det går ud over kvaliteten, så gør vi det gerne, men også kun her.

Produktion af fersk fisk i Fiskehuset

Kvalitet og kunder

Vi har kunder blandt ældrecentre, børneinstitutioner, sygehuse, kantiner, andre fiskehandlere, butikker og restauranter m.v., og da en stor del af fisken også bliver solgt i vores egen butik, har vi hele tiden en stor udskiftning af vores fisk, så den altid er helt frisk. Vi har hver dag et meget stort udvalg i fersk fisk, men hvis du skal bruge noget lidt mere specielt, vil vi råde dig til, at du kontakter os i forvejen, for vi køber kun lige det, vi ved, vi kan sælge af de meget specielle ting.

Vi sætter en ære i altid at give kunderne det, de gerne vil have - men kvaliteten går vi ikke på kompromis med! Så hvis en bestemt fisk er dyr i en periode, kan vi sagtens vejlede i at finde en alternativ art, som er billigere og selvfølgelig lige så god. I kraft af vores mangeårige erfaring, og vores tilstedeværelse på fiskeauktionen hver dag, så ved vi også alt om, hvilke sæsoner fisken både er billigst og bedst i, så hvis du bare fortæller os, hvad du skal bruge fisken til, så finder vi sammen en god løsning - så du kan få den bedste kvalitet til en meget konkurrencedygtig pris.

Vi røger også selv denne friske fisk i vores eget røgeri.

Kontakt os endelig, hvis du syntes ovenstående lyder attraktivt for dig som en gros-kunde. Du kan også læse mere om vores en gros salg og forsendelse på denne side.