Vores mad-ud-af-huset er mad ud over det sædvanlige, og det er en fryd for både øjet og ganen! Fiskestænger er vores - bedre alternativ til - fiskekagemand/pålægskagemand, da de er mere smørrebrødsagtige med det dejlige pålæg m.v. på groft stenovnsbagt brød. Et godt bud på lækker uformel mad - se nærmere længere nede på siden.
Vi laver alt muligt mad ud af huset. Både formelt og uformelt. Fælles for det hele er, at alt er hjemmelavet af frisk fisk og gode, friske - oftest lokale - råvarer, og det udleveres smukt pyntet op.
Så der er mad, der egner sig til alle former for fester (barnedåb, konfirmationer, fødselsdage, bryllupper, sølvbryllupper, m.v.), men også til julefrokoster, receptioner og mere uformelle sammenkomster. Kontakt os for specieller ønsker, også f.eks. kødretter. Vore kokke kan lave næsten alt, og du skal være meget velkommen til at komme ned og fortælle om dine ønsker, for så vil vi meget gerne vil lave et forslag til dig. Vi går nemlig meget op i, at du får en god fest :-). Mangler du lokaler, så forhør også omkring muligheden for at holde festen her i vores restaurant.
Se også nyt menupunkt med f estmad til højtider (jul, nytår m.v.) her (kun aktuelt jul, nytår m.v.)
Se her vores brochure med de velsmagende og flot pyntede fiskeborde/enkeltretter og meget andet :
Eller hent brochuren som PDF her .
- du kan naturligvis også hente et udprintet eksemplar af brochuren i butikken.
De fleste af tingene skal der bestilles 6 eller flere kuverter af, men faktisk kan du bestille helt ned til 1 stk. fiskeplatte :-).
Hvis du er du ude efter noget mere uformelt, færre kuverter/portioner, eller noget, du kan hente med kort varsel, så se også vores side med færdigretter , ligesom stort set det hele på frokostmenuen , er meget egnet til at tage med hjem.
Alle mad-ud-af-huset-retter er beskrevet i selve brochuren ovenfor, og du kan se billeder og lidt mere beskrivelse af nogle af dem her nedenfor. Husk at bestille i god tid, især, hvis du ønsker noget specielt.
Torskefad En meget populær ret, som vi naturligvis laver helt fra bunden af af frisk hvidvinsdampet torskefilet, hjemmelavet dressing og salat - naturligvis også af friske råvarer.
FiskeGeleRand Egentlig en gammel mormor-ret, som er blevet populær igen. Derfor har vi den nu med som en ret under "Mad ud af huset". Vi laver en velsmagende gele af bl.a. hvidvin og lækre kogekrydderier, og vi bruger naturligvis frisk fisk til fiskerullerne i den. Vi pynter den smukt op, og laver en lækker dilddressing til.
Hjemmelavet pirog Øverst vist som portionspirog vist direkte på bagepladen Fås også som kæmpepirog med ægte safranssauce til. Vi laver pirogerne af hvid fisk med laksesoufflé og grønsagsfyld i butterdej, og det er en altid populær ret.
Koldrøget tun Her vist med æggestand, men vi laver den mest med en lækker lun legeret sauce med grønne asparges.
Fiskehusets fiskeroulade Af hvid fisk, laksesouffle og spinat i svøb af noritang - leveres med hjemmelavet krydderurtedressing. Rouladen kan også købes i skiver i butikken
Fiskestænger - vores bedre alternativ til fiskekagemand. "Fiskestænger" - er lidt mere uformelle. Til gengæld egner de sig både til at blive serveret helt alene som hovedret, de kan bruges som forret, og ja, de kan også fint erstatte et stykke kaffe-brød - både dag og aften, ligesom de vil være oplagte og nemme som natmad, så mulighederne er mange. Tag en snak med os om, hvor meget du skal beregne pr. person i de forskellige situationer.
Når vi skriver bedre alternativ, så er der flere grunde til det. Vort brød er mere velsmagende (og sundere ;-)) end et hvid brød, og da det er "stænger", er de meget nemmere at skære ud/tage af - uden det hele bliver rodet for meget sammen. Ligeledes er pålæg/pyntning lækrere - så det faktisk minder mere om smørrebrød, og alt er naturligvis sædvanlig Fiskehus-kvalitet :-). Da vi laver dem i stænger, kan vi lave dem i mange flere størrelser/sammensætninger, så det bedre går op med dit selskab. P.S! Vi kan også lave dem med kød/delvis med kød, forhør nærmere om det.
Sådan laver vi dem, og det består brødet af
På billedet er vist 8 stænger, som kan blive til 40 stykker brød.
Vi laver både 4, 6, 8, 10.... osv. stænger, så alt efter, hvor mange I bliver, kan vi lave en størrelse, der passer. Jo flere du vælger, des flere forskellige ting kan vi komme på.
Brødet, vi anvender, er velsmagende og grove stykker brød. Det smager bare godt sammen med alt vores hjemmelavede fiskepålæg. Bemærk, brødet, vi anvender nu, ikke bliver sejt, hvis du f.eks. først skal anvende dem til natmad.
Vi laver gerne rigtig mange - her er vi ved at lave en bestilling til natmad. Mangler kun lige lidt oppyntning
Luksus stjerneskudEn af vores absolutte specialiteter og en meget populær ret. Normalstørrelsen, som er vist på billedet her, består af et stykke ristet groft speltbrød med 1 øko-smørstege rødspættefileter, en hvidvinsdampet rødspættefilet og diverse pynt, herunder 2 forskellige hjemmelavede dressinger. Fås også i en endnu større version med bl.a. 2 stegte rødspættefileter. P.S! Flere har kaldt den Danmarks bedste -især pga. den friske fisk og pandestegningen i økosmør.
Dagens fiskeplatte Et eksempel på lækker mad, vi ofte kan lave med forholdsvis kort varsel, og hvor der ikke er minimumsantal på bestillingen. Den består af THY-Sild med hjemmelavet karrysalat samt løg, øko-smørstegt rødspættefilet med hjemmerørt remoulade, rejer med mayonnnaise og 2 ting mere, f.eks. røget fisk og en hjemmelavet salat.
Luksus rejemad Egentlig en del af vores frokostkort, men et godt eksempel på noget, der også egner sig fint som mad-ud-af-huset, f.eks. som natmad, og her kan du også bestille lige fra 1 styk. Vi bruger de største og lækreste lagerejer fra Læsø, som efter vores opfattelse er Danmarks bedste. Det er de samme rejer, som vi bruger til pynt på al vores mad, og naturligvis de samme, som du også kan købe i vores butik.
Røgede muslinger med hjemmelavet aubergine/rygeostcreme Muslingerne er store flotte muslinger direkte fra vores røgeovn, og cremen laver vi naturligvis helt fra bunden af ved at bage auberginerne og derefter røre auberginekødet med krydderier og rygeost. Vi går mere og mere over til at bruge rødløgscreme hertil, da den passer rigtig godt til muslingerne. Serveres med et stykke brød som f.eks. forret, og her behøver I heller ikke være så mange personer, idet vi sælger de røgede muslinger i små bakker og cremen også i løs vægt.
Måske kan vi også lave sushi som "mad-ud-af-huset" Sushi har været lidt on and off for os i rigtig mange år (se nedenfor). Vi kan sagtens lave det, og har da også lavet rigtig meget for nogle år siden, men da det nu ikke mere er en fast bestanddel af menukortet, har vi ikke alle ingredienserne hjemme, så kontakt i god tid er en nødvendighed, hvis du ønsker sushi.
Alternativt kan vi tilbyde fisketapas - og det kan vi helt ned til kun 2 personer (eller en hel masse andet)
Læs mere om sushi til mange Vi har lavet en del sushi for mange år siden, men da det pludselig blev en fabriksvare, der ind i mellem kom på hylderne i dagligvarehandlen til næsten ingen penge, så smed vi - ind i mellem - for meget ud, og det blev vor dyrt. Sushi skal efter vores opfattelse være frisk og laves af gode råvarer, og det går vi ikke på kompromis med, så derfor ville vi hellere undlade at sælge sushi, end sætte penge og renommé på spil. Det er da bestemt heller ikke alle kunder, der har været tilfredse med kvaliteten af den fabriksfremstillede sushi, som du i øvrigt også kan møde på mange restauranter, så derfor er vi mange gange blevet opfordret til at lave sushi igen. Men, der er stadig masser af billigt sushi at få i supermarkeder, så vi laver det ikke fast, men forhør i god tid, hvis du skal bruge rigtig meget. Vi har også vores egen helt specielle spicy dressing, som vi laver til.
Skal du holde fest eller reception for mange, må du endelig kontakte os, for vi kan lave mange ting (også hvis det ikke skal være fisk det hele), og vore kokke elsker udfordringer.
Til jul/nytår mv. har vi også specielle menuer, se mere på denne side .