Kutter Anton/Levende Hav på besøg fredag til søndag.

Anton - kutter fra Levende Hav

Vores rigtigt gode samarbejdspartner Levende Hav kommer og besøger Thisted med kutteren Anton her fredag, lørdag og søndag (16/5-18/5.14).

Vi har i samarbejde med dem arbejdet rigtigt mange år for at få en mærkningsordning i stand for bæredygtigt fiskeri.

Det kan du høre meget mere om, hvis du aflægger dem et besøg. De lægger til ved Saltotorvet, og de har også nedenstående brochure at uddele, hvor du kan læse mere om det hele.

Vi håber meget, at det endelig snart vil lykkes at få en mærkningsordning i stand. Det er noget de, og vi, har ønsket lige siden sidst i 90érne, hvor også kaldte sig for "Fiskernes Økologiske Netværk" (FØN). Vi mener, det er på høje tid at der sker noget, hvis resterne af det miljørigtige kystfiskeri skal bevares og helst også udvikles. Vi køber i forvejen meget af vores fisk af disse fiskere. Simpelthen fordi det normalt også er en noget bedre og friskere kvalitet, men vi mangler et mærke til fisken. Gerne på sigt et mærke, der gør, at når vi f.eks. bruger den mærkede fisk i en fiskefrikadelle, og vi kun tilsætter økologiske ingredienser (hvad vi kun gør i forvejen :-)), at så må selve frikadellen også mærkes med at økologi-mærke. Første trin er imidlertid at få selve fisken mærket, men produkterne af fisken bør også kunne mærkes, for det er da friskere og meget mere bæredygtig med danske økologiske fiskeprodukter, end at det bliver på basis af opdrætsfisk - der kommer fra lande, hvor kravene slet ikke er så stramme som i Danmakr, og som i mange tilfælde har rejst den halve jordklode rundt, for så at ende med et dansk øko-mærke på. Det hænger i vores verden ikke sammen.

Skulptur i kobber af Jens Galschiødt