Røget fisk fra eget røgeri

Køb i vores butik, i vores eButik eller køb en gros.

Vi er også godkendte til at sælge røget fisk til blandt andet andre fiskehandlere, butikker, institutioner m.v., så udover, at du selvfølgelig kan finde alle de røgede fisk i vores butik og i vores netbutik, så kan du også være heldig at støde på dem andre steder. Vi er desuden også godkendt til at røge økologiske ørreder.

Per med tørsaltet koldrøget laksefilet foran Fiskehuset

Selve røgningen og vores unikke kvalitet

Vi stiller, også her, meget strenge krav til os selv og vore produkter, og vi vil kun lave kvalitetsrøgvarer. Dette sikrer vi ved kun at anvende en førsteklasses råvare og høje hygiejne- og produktionskrav. Hastværk er lastværk, så derfor får produkterne al den tid i røgeovnen, de behøver, for at blive gode, hverken for lidt eller for meget. Vi kan også nævne, at hos os er der ikke noget, der hedder stiksaltning og deslige. Nej, vi tørsalter naturligvis på den gammeldags metode ved at håndstrø hver filet med stensalt inden den koldrøges. Dette giver et større svind, og dermed bliver prisen da også højere, men det giver en meget bedre kvalitet og en autentisk smagsoplevelse, som vi også tror, du vil opleve, er prisen værd. Det er vel unødvendigt at sige, at vi ikke tilsætter noget som helst udover salt og eventuelt gode krydderier.

Under røgningen, som foregår over bøgesmuld, der er afrenset, sørger vi til stadighed for, at temperaturen er, som den skal være. At bøgesmulden er afrenset, gør, at kun den fine, blide og rene røgsmag overføres til fisken.

Per mærker efter, om den røgede laks er ved at være færdig i røgovnen Per tjekker kvaliteten på den røgede laks i røgovnen Når fisken er færdigrøget, så køres den til afkøling i kølerummet

Sortiment

- og her er billeder af nogle af produkterne:

Koldrøget hellefisk - tørsaltet og røget over bøgesmuld Koldrøget hellefisk, der er ved at blive skåret i skiver Røget makrelfilet fra Fiskehuset er også bare en bedre kvalitet Koldrøget laksefilet - se de flotte skiver

Røgede muslinger (røget muslingekød) er endnu en lækkerbidsken fra Fiskehuset Koldrøget torskeloin - så flotte bliver skiverne Koldrøget tun fra Fiskehuset er 3 døgn undervejs, og det smages Den koldrøgede økologiske ørredfilet, som vi fik en pris for på FoodExpo

Økologisk røget ørred - så flotte er de fra Fiskehuset Økologisk røget ørredfilet - se hvor nemt, den er at skille fra skindet Røget vildål fra saltvand - så fås det ikke bedre Røget ålefilet i skiver af vildål fra saltvand

Røget stenbider Laks varmrøget med hasselnødder Sildefilet varmrøget Varmrøget makrel

Bakskuld

Bakskuld er jo en gammel Vestjysk specialtet, men også en af vores specialiteter, som takket være mange gourmetkokke i dag er et meget efterspurgt produkt. Du kan læse mere om bakskulden her i vores netbutik, og vi har også lavet denne opskrift, hvor vi serverer bakskuld med peberfrugt-røræg.

Bakskuld er en vestjysk specialitet. Det er en ising, der både er saltet, tørret og røget Her Fiskehuset bakskuld med røræg med peberfrugt, rugbrød og en snaps og en THY Humle øl

Forskellen mellem varm- og koldrøget

Den største forskel på varm- og koldrøget fisk fremkommer pga. af røgetemperaturen. Varmrøget fisk er, som navnet angiver, røget ved varm røg, og denne fisk bliver derfor "dampet", hvorfor fisken bliver blødere i strukturen end den koldrøgede, som - generelt i noget længere tid - udsættes for kold røg. Den varmrøgede fisk er derfor meget velegnet til at plukke i stykker, hvorimod den koldrøgede fisk er så fast, at den kan skæres i pæne, tynde skiver.

Det er ikke hos os, du finder såkaldt smørfisk og lignende

Hvorfor købe oilfish (kaldes af nogle for smørfisk), når man i Danmark kan røge den dejlige kulmule

Der ikke ikke nogen grund til hente frossen fisk på den anden side af jordkloden, når vi i Danmark har adgang til helt friske råvarer. Derfor er det ikke hos os, du finder f.eks. Escolar (den nogle fejlagtig kalder for smørfisk, eller de kalder den bare for smørmakrel, men da den indeholder ufordøjelige olier, burde den måske kaldes for dens internationale navn, nemlig oil fish). Så selv om mange efterspørger den, så fører vi den ikke. Vi finder ikke kvaliteten god og stabil nok på den frosne, importerede råvare, så vi har været i gang med et stykke udviklingsarbejde for at finde en fisk, der i konsistens, kunne erstatte denne meget efterspurgte fisk. Der faldt vores øjne så på kulmulen, som fanges her i Vesterhavet, men faktisk ikke er særlig skattet her i Danmark. Hvor i mod den sydpå, hvortil den eksporteres i stor stil, kaldes for "havets gud". Og denne gode råvare har vi rig lejlighed til at købe på fiskeauktionen i Hanstholm, og så kender vi råvarens kvalitet. Og der er slet ikke nogen tvivl om, at denne fisk, også som røget, slår Escolaren i både smag og konsistens. Hjemme i Fiskehuset skærer vi kulmulen i filet og røger den i portionsstykker med alle mulige krydderier og nødder på.

Dette produkt er bare et eksempel på vores arbejdsmåde og tankegang, hvor vi bruger et bæredygtigt dansk produkt, som er bedre, og når du vil købe det, så koster det ikke mere end den importerede version.